Nieuws - Ledger publiceert white paper over controversiële Recover functie

Door Ted Maas

Ledger publiceert white paper over controversiële Recover functie

Wallets en Whales
Ledger Recover Controversial

Na massale kritiek op de Recover-functie buigt Ledger voor de druk van de community. Met de whitepaper wil de hardware wallet fabrikant voor meer transparantie zorgen.

De deadline voor Ledger’s Recover-functie nadert en dus heeft het bedrijf een whitepaper gepubliceerd op Github. Volgens Ledger CTO Charles Guillemet is de whitepaper "een belangrijke stap voor iedereen om de cryptografische protocollen te controleren".

Ledger zal de controversiële dienst naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 lanceren, legde Gullimet uit op Twitter. Volgens de CTO is de belangrijkste bevinding dat Ledger-Revover "100 procent" veilig is. Met de publicatie van de whitepaper wil het Franse bedrijf meer transparantie creëren. Na de aankondiging van de Recover-functie was er een veel verontwaardiging vanuit de cryptogemeenschap.

In een blogpost schetst Ledger drie primaire procedures over de nieuwe functie, waaronder het maken van een back-up van de seedphrase, het herstellen op een nieuw apparaat en het veilig verwijderen van de back-ups, naast de roadmap voor de komende maanden. Na de controverse stapten veel investeerders over naar concurrenten. Trezor, bijvoorbeeld, zag een tussentijdse omzetgroei van meer dan 900 procent. Zowel Ledger als Trezor behoren tot de toonaangevende fabrikanten van hardware wallets.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven