Nieuws - Ledger geeft toe aan kritiek van crypto community

Door Ted Maas

Ledger geeft toe aan kritiek van crypto community

Wallets en Whales
Ledger CEO Pascal Gauthier

Na massale kritiek op de nieuwe Recover-functie buigt hardware wallet fabrikant Ledger voor de druk van de community - voorlopig.

Om grotere schade af te wenden, heeft het bedrijf nu toegegeven aan de druk. In een brief aan de community kondigde Ledger aan dat de functie voorlopig niet live zou gaan. Het bedrijf wil eerst de code tentoonstellen. Ledger veroorzaakte veel ophef in de cryptoscene met zijn nieuwe Recover-functie. Ledger Recover splitste de seed phrase in drie delen om deze versleuteld op te slaan in de cloud. Een datalek in de zomer van 2020 had het vertrouwen in Ledger al flinke imagoschade toegebracht.

Nog maar kort hiervoor had Ledger CEO Pascal Gauthier in een podcast bevestigd dat de seedphrases van "Ledger Recover" theoretisch aan de overheid konden worden overhandigd.

Dat zou mogelijk zijn als overeenkomstige investeerders in verband worden gebracht met "ernstige daden of drugs- en terroristische misdrijven," zei hij. "Het is niet waar dat de gemiddelde persoon elke dag wordt gedagvaard," aldus Gauthier.

Extra onrust ontstond er toen het bedrijf op 17 mei een tweet van zijn supportafdeling verwijderde. Daarin stond: "Technisch gezien is het altijd mogelijk geweest om firmware te schrijven die het extraheren van sleutels vergemakkelijkt." In hoeverre overheidsfunctionarissen het recht hebben om seed phrases te verzamelen, valt nog te bezien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven