Nieuws - Lanceert BlackRock een tokeniseringsfonds?

Door Luc Vesters

Lanceert BlackRock een tokeniseringsfonds?

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
VS
Lanceert BlackRock een tokeniseringsfonds?

BlackRock lanceert samen met het financiële dienstverleningsbedrijf Securitize een private equity fonds. Dit is gedocumenteerd in een document dat is ingediend bij de SEC. In de indiening wordt niet gespecificeerd welke activa het fonds zal vasthouden. De samenwerking met het tokenisatiebedrijf Securitize suggereert echter een verband met de tokenisatie van real world assets (RWA) op Ethereum.

Een USDC-transactie ter waarde van USD 100 miljoen, die gerelateerd is aan Securitize Deployer, wakkert extra speculatie aan. Voor BlackRock CEO Larry Fink is de Bitcoin Spot ETF "slechts een opstapje op de weg naar tokenisatie", zoals hij uitlegde in een interview met CNBC.

Een initiatief van de Vereniging van Duitse Banken ziet ook een enorm potentieel in tokenisatie. Als een van 's werelds toonaangevende industriële regio's mag Europa deze trend niet missen, zegt Tobias Tenner, Hoofd Digitalisering bij de Vereniging van Duitse Banken, in een interview met BTC-ECHO.

"Tokenisatie wint op steeds meer gebieden aan belang: in de virtuele werelden van de metaverse, in betaalmethoden, bij het investeren in activa en bij het automatiseren van processen in ons dagelijks leven," zegt de digitaliseringsexpert.

Maar als het aan de Bank for International Settlements (BIS) ligt, zullen er in de toekomst waarschijnlijk geen veiligheidstokenisaties meer plaatsvinden op publieke blockchains zoals Ethereum.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven