Nieuws - Kwartaalrecord voor Bitcoin miners

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Kwartaalrecord voor Bitcoin miners

Bitcoin (BTC)
Mining
Kwartaalrecord voor Bitcoin miners

De mining-industrie komt uit de crisis. Met 2.195 " gedolven" Bitcoins noteert Marathon Digital een uiterst succesvol kwartaal.

Marathon Digital heeft in maart 825 Bitcoin gemined. In het eerste kwartaal kon de miner daarmee in totaal 2.195 BTC delven - een bedrijfsrecord.

De stijging van het aantal gedolven Bitcoin is te danken aan Marathon's 64 procent stijging van de operationele hashrate. Sinds 1 januari heeft het bedrijf zijn mining output verhoogd van 7,0 exahashes per seconde (EH/s) naar 11,5 EH/s.

"Naast onze operationele vooruitgang hebben we ook onze financiële positie gedurende het kwartaal verbeterd", zei Marathon CEO Fred Thiel in een persbericht.

Volgens de verklaring had Marathon "zijn schuld met 50 miljoen dollar verminderd" en "zijn onbeperkte Bitcoinbezit met 3.132 BTC verhoogd", voegt hij eraan toe.

De daling van de Bitcoinprijs en de stijgende elektriciteitskosten hebben de mining-industrie het afgelopen jaar hard getroffen. In de afgelopen weken is de situatie enigszins verlicht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven