Nieuws - Kraken krijgt na "hack" gestolen geld terug

Door Luc Vesters

Kraken krijgt na "hack" gestolen geld terug

Kraken krijgt na "hack" gestolen geld terug

Na de hackeraanval op Kraken zijn de drie miljoen Amerikaanse dollars die verdwenen zijn teruggegeven aan de exchange. Dit werd bevestigd door de CTO van het bedrijf, Nick Percoco, op X. De hack vond plaats op 5 juni, toen een beveiligingslek bij Kraken werd misbruikt. Volgens Kraken zijn er op geen enkel moment activa van klanten aangetast. De hackers waren in staat om de corresponderende fondsen uit de wallets van de exchange te stelen.

De aanvallers zijn het cryptobeveiligingsbedrijf Certik. Volgens hun eigen verklaringen had het team Kraken geïnformeerd over het beveiligingslek. De actie heeft ervoor gezorgd dat de cryptogemeenschap kritiek heeft geuit op Certik. Met name het feit dat een deel van de fondsen werd verstuurd via de OFAC-gesanctioneerde mengdienst Tornado Cash heeft vragen opgeroepen.

Certik verdedigt zichzelf en schrijft: "De echte vraag zou moeten zijn waarom de beveiligingssystemen van Kraken er niet in slaagden om zoveel testtransacties te herkennen ... Certik heeft Kraken getest en het faalde jammerlijk."

De exchange behoudt zich het recht voor om juridische stappen te ondernemen: Op Platform X schrijft CTO Percoco: "We behandelen dit als een criminele zaak en coördineren dienovereenkomstig met wetshandhaving."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven