Nieuws - Kort geding tegen Josip Heit's dubieuze cryptoproject GS Partners

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Kort geding tegen Josip Heit's dubieuze cryptoproject GS Partners

Scams, criminaliteit en fraude
VS
Kort geding, tegen Josip Heit's dubieuze cryptoproject GS Partners

In de Verenigde Staten is een gerechtelijk bevel ingediend tegen het cryptoproject GS Partners van de Duitse ondernemer Josip Heit. De beschuldiging: fraude.

De Texas Securities and Exchange Commission heeft een gerechtelijk bevel aangekondigd tegen GS Partners, dat eigendom is van de Duitse ondernemer Josip Heit, om "een einde te maken aan een doorlopend internationaal investeringsplan dat een onmiddellijke en onherstelbare schade aan het publiek toebrengt". Canadese effectenregulatoren waren ook betrokken bij het onderzoek.

Beschuldigingen gericht op meerdere high-tech producten

"De klacht beschuldigt GSB Gold Standard Bank LTD, GS Partners en andere leden van de GSB Group van het aanbieden van tal van high-tech producten, waaronder frauduleuze certificaten gekoppeld aan digitale activa, investeringen in een staking pool in een eigen metaverse, en een token dat beweerdelijk kon worden gebruikt voor beloningen die konden worden omgezet in echt fysiek goud," staat er. Daarnaast "slaagden de partijen ernaar verluidt niet in om $175 miljoen in te zamelen door de verkoop van cryptocurrencies die eigendom in een wolkenkrabber vertegenwoordigden, wat resulteerde in aanzienlijke verliezen voor beleggers die de onderliggende activa kochten en aanhielden."

Volgens deze informatie zouden de producten van GS Partners zijn gepromoot "door middel van een multi-level marketingschema dat royale commissies betaalde uit wel zeven verschillende bronnen". Daarnaast zou "GS Partners gebruik hebben gemaakt van talloze social media-accounts en videoconferenties om de investeringen en activiteiten van GSB Group te promoten". PR-ondersteuning werd ook verkregen van atleten "zoals bokser Floyd Mayweather en voetballer Roberto Carlos".

Misleid door Wijzigingen in de voorwaarden

Volgens Enforcement Director Joe Rotunda werden beleggers ook misleid door wijzigingen in de voorwaarden van het contract: "Het beschrijft een situatie waarin beleggers naar bed gingen met de gedachte dat hun activa veilig waren en de winsten liquide waren, om vervolgens wakker te worden en te horen over verliezen, beperkingen en verhoogde vergoedingen. Dit is niet alleen een rode vlag, het is een grote, heldere, schandalige rode vlag."

Volgens de autoriteit maakt GS Partners deel uit van het bedrijfsconglomeraat GSB Group, "een familie van bedrijven die naar verluidt gelieerd zijn aan GSB Gold Standard Corporation AG, een bedrijf dat actief is in Duitsland". Er wordt ook verwezen naar het G999-project, dat ook wordt beheerd door Josip Heit, "een digitaal activum en blockchain gekoppeld aan smartphone-applicaties in de Apple App Store en Google Play Store".

Lees ook: CEO van Safemoon blijft in de gevangenis

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven