Nieuws - Koopt Ripple activa van Celsius?

Door Luc Vesters

Koopt Ripple activa van Celsius?

Ripple (XRP)
Wereldeconomie
Failliet

Volgens Reuters heeft Ripple Labs Inc. bij een faillissementsrechtbank in New York een verzoek ingediend om bij de procedure te worden betrokken. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde Reuters dat het "geïnteresseerd was om meer te weten te komen over Celsius en zijn activa en of ze relevant zouden kunnen zijn voor onze activiteiten". Daarnaast was Ripple "actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor fusies en overnames", aldus de woordvoerder. De activa zijn digitale activa die Celsius voor cliënten bewaart, zei hij. Het gaat onder meer om leningen, een bitcoinmijnbedrijf, zijn eigen CEL-token, alsook andere cryptocurrencies en contanten.

De crypto-leningsdienst werd gedwongen om op 14 juli van dit jaar faillissement aan te vragen. Daarvoor stopte Celsius uitbetalingen voor klanten op het platform. Ripple is zelf al sinds 2020 in een geschil verwikkeld met de autoriteiten. De Amerikaanse financiële toezichthouder SEC klaagt Ripple momenteel aan. De beschuldiging: illegale verwerving van fondsen via de verkoop van de cryptocurrency XRP.

De New Yorkse faillissementsrechtbank heeft het verzoek tot deelname van Ripple geaccepteerd, aldus Reuters. Voorts werd verduidelijkt dat Ripple niet tot de schuldeisers van Celsius behoort. Celsius heeft nog geen commentaar gegeven op de gebeurtenissen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven