Nieuws - Komen er nu crypto-creditcards?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Komen er nu crypto-creditcards?

Creditcard, Visa, Cryptocurrencies

Wie ervan droomt om zijn kostbare Satoshi's uit te geven, zal daar binnenkort alle gelegenheid toe hebben met de Visa-kaart van FTX.

FTX wil creditcards lanceren

Ondanks de zijwaartse trend op de Bitcoin-markt werkt FTX ijverig aan de distributie van zijn cryptoproducten. Volgens een persbericht wil de cryptobeurs creditcards lanceren waarmee klanten Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen uitgeven aan de kassa van de supermarkt. Hiervoor werkt de beurs op de Bahama's samen met betaaldienstverlener Visa.

Ook in Europa wordt het product gelanceerd

Naast een focus op Latijns-Amerika en Azië wordt bij de lancering van het product ook aan Europa gedacht. "Bij Visa geloven we dat digitale coins een blijvende impact zullen hebben op de toekomst van financiële diensten en monetaire transacties", zo wordt Cuy Sheffield, Head of Crypto bij Visa, geciteerd.

Volgens het persbericht zal de Visa-kaart kunnen worden gekoppeld aan de FTX-rekening. Bitcoin en andere cryptocurrencies worden dan bij betaling direct van de rekening afgeschreven. Visa heeft 80 miljoen gecertificeerde handelaren. Met de FTX Visa kaart kun je dus bijna overal betalen. De wachtlijst voor de creditcard is al geopend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven