Nieuws - Koerssprong voor Quant (QNT) zet eindejaarsrally in gang

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Koerssprong voor Quant (QNT) zet eindejaarsrally in gang

Quant (QNT)
Koerssprong voor Quant (QNT), zet eindejaarsrally in gang

De prijs van de altcoin Quant weet kort voor het einde van het jaar een verdere inhaalslag te maken, waardoor het een van de sterkste cryptocurrencies in 2022 wordt.

Het moeilijke crypto-jaar 2022 loopt binnenkort ten einde. Ondanks een zware terugval op de algemene markt en prijscorrecties van 80 en meer procentpunten voor veel altcoins, konden sommige cryptocurrencies relatief goed aan de dans ontsnappen. Naast Polygon (MATIC), de toppresteerder onder de 20 grootste cryptoprojecten, maakte ook Quant (QNT) goede stappen. Hoewel ook Quant op zijn hoogtepunt met 80 procentpunten corrigeerde naar een tussentijds jaardieptepunt van $40 USD, herstelde het merkbaar van zijn dieptepunt in de tweede helft van het jaar en bereikte het in oktober een jaardieptepunt van $228 USD, voordat de koers zich weer duidelijker consolideerde naar $100 USD. In het gebied van een uitbraak lijkt de koers van QNT de afgelopen dagen echter voorlopig een bodem te hebben gevormd. Gezien de zwakke koersprestaties van veel andere altcoins is deze stijging opmerkelijk. Een paar dagen voor het einde van het jaar is Quant duidelijk meer bullish dan de meeste andere grote cryptocurrencies, met slechts een koersdaling van 40 procent in vergelijking met de afgelopen 12 maanden. Of de koers van QNT zijn positieve koerstrend kan vasthouden en welke prijsmarkeringen de komende weken en maanden relevant zullen zijn, wordt in dit artikel nader onderzocht.

Een uitbraak boven 133 USD zou Quant een verdere impuls moeten geven.

Zolang de koers van QNT zich kan handhaven boven de grens van $100 USD is de chart bullish. Quant zou dan een nieuwe poging moeten doen in de richting van de eerste sterke weerstand op $133 USD. Als de koers van QNT daarentegen duurzaam onder de steunzone tussen 84 USD en 88 USD daalt, valt een voortzetting van de correctie te verwachten.

QNT: Bullish koersdoelen voor de komende weken

Om de recente opleving te bevestigen en verdere opwaartse potentie te genereren, moeten de kopers allereerst de multiple weerstand van Supertrend van de laatste beweging dynamisch doorbreken. Als het de bulls lukt om de $125 USd per dag af te sluiten, is een directe sprong naar het laatste tussentijdse hoogtepunt op $133 USD waarschijnlijk. Hier moet de koperskant de controle behouden om geen zogenaamde dubbele top te creëren. Als Quant vervolgens een nieuw hoogtepunt kan bereiken, wordt de bullish marktstructuur bevestigd. De weerstand op $145 USD komt dan in beeld als koersdoel. Hier bevindt zich het 38e Fibonacci-Retracement van de laatste beweging in combinatie met een belangrijk horizontaal weerstandslevel. Als deze weerstand ook wordt doorbroken, wordt de oranje zone tussen $155 USD en $161 USD geactiveerd als het volgende relevante doelgebied. In eerste instantie zal de QNT-koers hier echter waarschijnlijk niet in slagen.

Stabilisatie in Bitcoin zou Quant moeten helpen

Alleen wanneer de Bitcoin koers kan herstellen en dynamisch kan uitbreken boven de $18.400 USD zou Quant de weerstandszone tussen de $174 USD en $181 USD kunnen bereiken. Deze zone is denkbaar als de doelzone voor de komende weken. Als de bulls ook op middellange termijn deze sterke weerstandszone achter zich kunnen laten, zal het chartbeeld standhouden. Een volgende stijging naar $209 USD, of hooguit zelfs naar de hoogste punt van het jaar op $228 USD, is dan niet langer uitgesloten. Het eerste koersdoel voor de eerste helft van 2023 is $259 USD. Alleen als deze weerstand in de vorm van de kruisweerstand duurzaam wordt overschreden, komt voor beleggers de rode doelzone tussen de $278 USD en $312 USD als stijgingszone in beeld.

QNT: Lager koersdoelen voor de komende weken

Als de cryptomarkt zwak blijft en Bitcoin in het eerste kwartaal afglijdt richting USD 15.000, zou Quant het ook moeilijk moeten hebben om de 100 USD-grens vast te houden. Als deze steun duurzaam wordt verlaten en vervolgens onder de low van 94 USD komt, zullen de bulls er alles aan moeten doen om de zone rond 92 USD niet op te geven. Als de koers van QNT in zuidelijke richting door dit prijsniveau breekt, komt de laagste punt van september op $87 USD in beeld. Het is noodzakelijk dat de steunzone standhoudt om het chartbeeld voor de bulls niet aanzienlijk te vertroebelen. Als de bears daarentegen de neerwaartse druk verder kunnen opvoeren, wordt een terugval waarschijnlijker. De corrigerende beweging zou zich dan onmiddellijk kunnen uitbreiden tot $74 USD. Zelfs een directe koerspiek naar $70 USD is denkbaar.

Er moet rekening worden gehouden met een terugval.

Als de traditionele aandelenmarkt ook de komende tijd zwak blijft en de hele cryptomarkt meesleurt, zal de koers van QNT waarschijnlijk dalen naar het steunniveau op $60 USD. Als dit horizontale steunniveau niet standhoudt, zal de sell-off zich uitbreiden tot $48 USD. Hier is opnieuw verhoogde weerstand vanuit het Bullkamp te verwachten. Blijven de kopers daarentegen afzijdig, dan wordt de grijze zone rond de low van juni 2022 de focus van de beleggers. In deze zone is uiterlijk een bullish relief rally zeer waarschijnlijk. Als dit echter niet voldoende is en de cryptocurrency Bitcoin corrigeert richting USD 12.500 of zelfs daaronder, zou Quant kunnen mikken op nieuwe all-time lows en wegbreken naar de zone tussen de $25 USD en $20 USD. Boven $92 USD houden de bulls voorlopig de teugels in handen, wat wordt bevestigd door actieve koopsignalen op de MACD- en RSI-indicatoren.

Disclaimer: De prijsschattingen op deze pagina zijn geen koop- of verkoopadviezen. Zij zijn slechts een beoordeling.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven