Nieuws - Kan ChatGPT smart contracts veiliger maken?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Kan ChatGPT smart contracts veiliger maken?

Blockchain/Technologie
Kan ChatGPT smart contracts veiliger maken?

De cryptobeurs Coinbase test of ChatGPT risico's in smart contracts kan identificeren. Het menselijke team is nog altijd beter.

De cryptobeurs heeft een beveiligingsanalyse uitgevoerd voor ERC-20 tokens met behulp van ChatGPT. Het bedrijf legt dit uit in een blogpost. De test richtte zich op het uitvoeren van geautomatiseerde tokencontroles met behulp van het eigen ERC-20 toetsingskader voor tokens.

Coinbase vergeleek de resultaten van de analyse van ChatGPT met die van het in-house team. Van de in totaal 20 risico's in smart contracts kon ChatGPT slechts 12 bedreigingen identificeren.

"ChatGPT haalde niet de nauwkeurigheidsmaatstaf om duidelijk aan te tonen dat het moet worden geïntegreerd in ons beoordelingsproces van activa," zei het. Toch zegt de beurs dat kunstmatige intelligentie potentieel heeft.

In de toekomst zou de tool kunnen helpen bij het uitvoeren van aanvullende controles om eventuele risico's te identificeren die zijn gemist. Kunstmatige intelligentie is binnen de cryptowereld een veelbesproken item de laatste tijd. Cryptocurrencies die gebruik maken van de technologie zijn de laatste maanden fors gestegen. In onze blog gaan we dieper in op de coins die gebruik maken van AI.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven