Nieuws - Jonge Libanezen redden zich van financiële ondergang met Stablecoins

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Jonge Libanezen redden zich van financiële ondergang met Stablecoins

Tether steeds vaker alternatief voor Libanese pond

De regering sluit banken, de nationale munt daalt: steeds meer jonge Libanezen beschermen hun vermogen door Stablecoins te kopen.

Het monetaire systeem van Libanon staat op instorten. De redding voor burgers: stablecoins. Dit is wat Reuters meldt. Steeds meer, vooral jonge en technisch onderlegde mensen in het land, zouden hun vermogen parkeren in digitale valuta en dan met name USDT. Zoals andere van zijn soort is hij gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar.

De Libanese regering heeft zonder waarschuwing alle lokale banken gesloten. Mensen kunnen hun tegoeden alleen opnemen tegen aanzienlijke kosten of Amerikaanse dollarcheques, die slechts 20 procent van de waarde bedragen.

Cryptocurrencies zijn "100 procent betrouwbaarder" dan de eigen munt van het land die op de bank staat, vertelde een Libanese handelaar aan Reuters. De waarde van het eigen Libanese pond daalt dagelijks. Cryptocurrencies worden ook populairder voor mensen in andere landen met financiële problemen, zoals Turkije.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven