Nieuws - Jack Dorsey's Bitcoin-wallet Bitkey is begonnen met leveren

Door Ted Maas

Jack Dorsey's Bitcoin-wallet Bitkey is begonnen met leveren

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Bitkey Jack Dorsey

Het bedrijf achter de wallet accepteert al sinds december pre-orders voor Dorsey’s Bitcoin hardware wallet Bitkey. De apparaten worden vanaf gisteren verzonden.

De Bitkey-app staat al in de App Store en Google Play Store - ook in Nederland, Duitsland en de rest van Europa. Naast beveiligingsfuncties zoals de herstelfunctie, adverteert Bitkey ook met de integratie van exchanges en de Cash app, waardoor gebruikers BTC via Bitkey kunnen handelen. Er komt ook een MultiSig-functie om de beveiliging verder te verbeteren. MultiSig elimineert het zogenaamde single point of failure, omdat er meerdere sleutels nodig zijn om BTC te verzenden.

Met een ‘2 out of 3 secret sharing’ kan zelfs een sleutel verloren gaan zonder dat de BTC voor altijd verdwijnt in de diepten van de blockchain. Twee van de drie sleutels worden opgeslagen op de app en het apparaat. De derde wordt opgeslagen op een Bitkey-server. Als klanten zowel hun smartphone als hun wallet verliezen, kunnen ze hun saldo herstellen met behulp van de Trusted Contacts tool.

Dit maakt de Bitkey-wallet de eerste hardware-wallet die native multi-sig opslag van BTC implementeert. Naast de Bitkey-wallet zijn er nog een aantal andere grote namen zoals Trezor, de Ledger Nano X en de Bitbox. Hardware wallets worden beschouwd als de veiligste manier om crypto op te slaan. De apparaten zijn immers niet verbonden met het internet en zijn dus hack-proof. Bovendien worden de privésleutels opgeslagen op een zogenaamde secure element chip, die bijzonder goed beveiligd is.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven