Nieuws - Jack Dorsey koopt grote hoeveelheden chips van Intel voor Bitcoin mining

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Jack Dorsey koopt grote hoeveelheden chips van Intel voor Bitcoin mining

Bitcoin (BTC)
Mining
Jack Dorsey koopt grote hoeveelheden chips van Intel voor Bitcoin mining

Jack Dorsey wil met zijn fintech "Block" de markt voor mining-apparaten betreden en heeft daarvoor microchips van Intel gekocht.

Fintech Block heeft "grote hoeveelheden" microchips voor Bitcoin mining gekocht van Intel. Dat maakte het bedrijf bekend in een blogpost op 28 april. De aankoop is in een poging om sneller de markt voor mining-hardware te betreden.

Block bouwt ook zelf chips. Tot de ontwikkeling is afgerond, gebruikt het bedrijf echter de producten van Intel. Gevraagd naar de hoeveelheid chips die het bedrijf heeft gekocht, vertelde Thomas Templeton, hoofd van Block's hardware divisie, aan Coindesk dat ze genoeg hebben om te overbruggen totdat Block zijn eigen 3-nanometer chips kan ontwikkelen en produceren.

Door zijn eigen apparaten te ontwikkelen hoopt de fintech de centralisatie van het aanbod van Bitcoin mining ASIC's tegen te gaan. Momenteel wordt de markt gedomineerd door de twee grote spelers, Bitmain en MicroBT. Intel trekt zich ondertussen terug uit de crypto-industrie en stopt met de productie van apparaten voor Bitcoin mining.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven