Nieuws - Is dit de nieuwe trend in de memecoin sector?

Door Luc Vesters

Is dit de nieuwe trend in de memecoin sector?

Solana (SOL)
Bonk (BONK)
VS
Is dit de nieuwe trend in de memecoin sector?

De verkiezingscampagne is niet alleen in de VS in volle gang, twee Solana memecoins zijn ook in een felle race in de cryptosector. Hun namen zijn "Jeo Boden" en "Danold Tromp". Met respectievelijk 174.900 en 59.900 procent groei kort na de start van de handel, staat de memecoin gebaseerd op de Amerikaanse president Joe Biden momenteel aan de leiding.

Eén gelukkige belegger beweert 42.000 USD te hebben verdiend van 260 USD met BODEN (het tickersymbool van de memecoin). Een vergelijkbare winst had waarschijnlijk gemaakt kunnen worden met DANOLD (het tickersymbool van de coin): In slechts 24 uur explodeerde de marktkapitalisatie van 15.000 naar 15 miljoen US dollar, zoals blijkt uit gegevens van dexscreener.

Maar de twee Amerikaanse politici zijn nog lang niet klaar. Er is nu een hele verzameling memecoins van Solana - compleet met cartoonachtige tekeningen.

Het memecoin-formaat vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in de "Spooderman" meme die in 2012 werd gelanceerd. Dat de nieuwe cryptocurrencies hun oorsprong vinden in de Solana blockchain is niet verrassend: sinds het succes van Bonk hebben talloze projecten de memecoin geïmiteerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven