Nieuws - Is de all-time high van Bitcoin in aantocht?

Door Luc Vesters

Is de all-time high van Bitcoin in aantocht?

Bitcoin (BTC)
Bull run
Koersupdate

De zijwaartse trend is doorbroken en Bitcoin is weer in opmars. Binnen 24 uur is BTC met 2 procent gestegen naar meer dan USD 71.000. De all-time high van USD 73.737 is nu nog maar een paar procentpunten verwijderd. Wat is de volgende stap voor de cryptocurrency prijs?

We kunnen wel zeggen dat het sentiment zijn weg terug heeft gevonden in de markt. Dit blijkt vooral uit een blik op de instroom van kapitaal in Bitcoin ETF's. Gisteren, dinsdag 4 juni, stroomde er in totaal USD 887 miljoen in de indexfondsen van onder andere BlackRock en Fidelity - het op één na grootste bedrag ooit sinds hun oprichting in januari van dit jaar.

De ETF-winnaar van de dag is Fidelity's FBTC, het op twee na grootste BTC-indexfonds, dat een netto-instroom van in totaal 378,7 miljoen dollar noteerde. Volgens Dune heeft het ETF van Fidelity in totaal al ongeveer 165.000 Bitcoin in bezit. De constante vraag naar BTC fondsproducten op de traditionele financiële markt is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de topprestatie van het digitale goud. Er stroomt nu immers al 16 dagen op rij netto kapitaal naar de ETF's.

Met 853.000 BTC met een totale waarde van 13 miljard USD ligt nu 4,3 procent van de totale Bitcoin-voorraad op de wallets van de ETF-beheerders. Het is belangrijk om te benadrukken: De Bitcoin ETFs zijn de succesvolste indexfondsen in de beursgeschiedenis.

Miners blijven hun BTC liquideren

Maar waarom ging het aanvankelijk bergafwaarts met Bitcoin na de halvering? De halvering van de block subsidie zette miners onder druk. Zoals gegevens van Glassnode laten zien, moesten miners onlangs een deel van hun BTC-holdings liquideren.

De liquidaties hebben logischerwijs geleid tot een zekere verkoopdruk op de markt - en kunnen de prijs daardoor hebben laten dalen. De vraag is nu of er een einde komt aan het verkopen. Als dat het geval is, kan het aanbod van BTC op de markt weer krapper worden. Dat zou bullish zijn.

André Dragosch van de ETC Group op LinkedIn denkt daarentegen dat de liquidatie van Bitcoin door miners nog wel even kan doorgaan:

De kapitulatie van miners en meer coin liquidatie zijn zeker een risico gezien de lagere mining inkomsten.

André Dragosch

Als de liquidatiegolf doorzet, kan de all-time high nog steeds aan het wankelen worden gebracht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven