Nieuws - Is Cardano (ADA) een effect? Volgens deze durfkapitalist niet.

Door Ted Maas

Is Cardano (ADA) een effect? Volgens deze durfkapitalist niet.

Cardano (ADA)
Wet en regelgeving
ADA SEC

Omdat Cardano zijn ICO (Initial Coin Offering) in Japan hield, mag de SEC Cardano niet classificeren als een effect. Volgens durfkapitalist Dan Gambardello val Cardano hierdoor niet onder de jurisdictie van de Amerikaanse SEC.

In een tweet legt Gambardello uit dat een initial coin offering van Cardano in Japan werd gehouden. ADA kan dus niet worden beschouwd als een effect die onder de Amerikaanse wetgeving valt.

Zijn tweede argument heeft betrekking op een rechtszaak die de SEC in november won. "Een rechter oordeelde onlangs in de LBRY-zaak dat de secundaire verkoop van LBC-tokens geen effecten waren. Dit schept een belangrijk precedent voor ADA", aldus Gambardello.

De ondernemer krijgt veel positieve berichten van zijn volgers, maar sommige beleggers zijn gealarmeerd door de recente stappen. Volgens de SEC moeten "alle cryptocurrencies worden geclassificeerd als effecten". Met die houding zet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ook de rechtszaak tegen Ripple door. Sinds december 2020 is er nog geen schikking bereikt in de zaak die cruciaal is voor de cryptomarkt.

Ripple CEO Brad Garlinghouse hoopt op een beslissing in juni 2023, maar alleen met de belofte dat XRP niet als effect wordt gereguleerd. Het valt nog te bezien of de SEC zich daarna op Cardano gaat richten.

Terwijl de eigen stablecoin net gelanceerd is, wordt ADA verhandeld voor 0,4 US dollar met een prijsstijging van bijna 6 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven