Nieuws - Iran wilde betalen voor moord op Trump-adviseur met cryptocurrency

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Iran wilde betalen voor moord op Trump-adviseur met cryptocurrency

VS
Wereldeconomie
Iran Crypto

Iran wilde voormalig adviseur van Trump, John Bolton, laten vermoorden. De betaling zou worden gedaan in een cryptocurrency.

Een huurmoordenaar van de Iraanse Revolutionaire Garde zou John Bolton (de voormalige nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump), vermoorden en later betaald worden in een cryptocurrency. Dit meldt persbureau Reuters onder verwijzing naar het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De moord op Bolton zou een vergelding zijn voor de dood van Qassem Soleimani. In januari 2020 hadden de VS een drone gebruikt om de voormalige leider van de Revolutionaire Garde te doden.

De geplande moordaanslag op Bolton werd ontdekt omdat de Iraanse opdrachtgever contact had opgenomen met een informant van de FBI. Volgens de informant zou de moordaanslag plaatsvinden in Washington D.C. of Maryland. Iran zou Boltons huis hebben bespioneerd via een online cartografische dienst. Revolutionaire bewaker en cliënt Shahram Poursafi eiste alleen een bewijsvideo van de gedode Bolton. De FBI is nu op zoek naar de 45-jarige.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven