Nieuws - Iran importeert goederen met cryptocurrencies

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Iran importeert goederen met cryptocurrencies

Iran crypto

Iran heeft de eerste importorder in zijn geschiedenis betaald met cryptocurrencies. De transactie maakt deel uit van een bredere strategie.

Iran blijft zoeken naar manieren om de westerse sancties te omzeilen en vertrouwt daarbij blijkbaar op cryptocurrencies. Zoals een vertegenwoordiger van het ministerie van Industrie, Mijnen en Handel op Twitter aankondigde, zou de Islamitische Republiek een importorder ter waarde van tien miljoen Amerikaanse dollar in crypto hebben geplaatst.

Het is onduidelijk welke cryptocurrency werd gebruikt voor de aankoop , evenals het soort goederen. De invoer van crypto's die nu plaatsvindt, maakt deel uit van een bredere strategie. Reeds in januari gaf Iran groen licht voor import en export met gebruikmaking van cryptocurrencies.

Bovendien moet tegen eind september "cryptocurrencies en slimme contracten gebruikt worden in de buitenlandse handel met geselecteerde landen". Het is niet precies bekend om welke landen het gaat. Ook bondgenoten die door het Westen worden gesanctioneerd, zoals Rusland of Syrië, zouden denkbaar zijn.

In het algemeen lijkt Iran zich meer en meer open te stellen voor crypto. Vanwege tekorten in de energievoorziening trad het land vorig jaar hard op tegen cryptominers. In september heeft het zijn greep verslapt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven