Nieuws - IOTA schiet met 35 procent omhoog - dit zijn de redenen

Door Luc Vesters

IOTA schiet met 35 procent omhoog - dit zijn de redenen

IOTA (MIOTA)
Koersupdate

De koers van IOTA explodeerde op 29 november. De koers steeg bijna veertig procent in 24 uur. De redenen: een nieuw partnerschap: Het Berlijnse cryptoproject wordt de officiële partner van Abu Dhabi Global Market. Het is de bedoeling dat IOTA de eerste "gereguleerde en volledig compatibele eenheid" wordt die verantwoordelijk is voor het opbouwen van een ecosysteem van digitale activa.

De Abu Dhabi Global Market is een vrijhandelszone en internationaal financieel centrum in de Verenigde Arabische Emiraten. De stichting achter het project legde dit uit in een persbericht. Voor de deal ontvangt IOTA 100 miljoen dollar over een periode van vier jaar. De vrije handelszone "zal het bedrijf het benodigde budget geven om de groei van IOTA in de MENA-regio, Afrika en Azië te stimuleren. In de Verenigde Arabische Emiraten heeft IOTA een sterke focus op de gebieden handel en logistiek, handelsfinanciering en institutionele investeerders," aldus het persbericht.

IOTA heeft een moeilijke tijd achter de rug. De koers is nog steeds 95 procent verwijderd van zijn all-time high in december 2017. De koers kon zich voor het laatst enigszins herstellen in oktober 2023. Dit jaar werden er echter twee grote ontwikkelingszaken aangekondigd. Met de Shimmer update konden Ethereum applicaties gemakkelijk worden overgezet naar de blockchain. De Stardust update verwijderde een impopulaire functie, de controller. Verder is IOTA 2.0 in zicht.

Wat is IOTA?

IOTA werd in 2015 opgericht, onder andere door Dominik Schiener, een ontwikkelaar uit Zuid-Tirol. Het project maakt gebruik van een speciaal consensusalgoritme, de Tangle. Het is speciaal ontworpen voor gebruik in het Internet of Things. De blockchain heeft al samenwerkingsverbanden met bedrijven als Dell, Jaguar, Linux Foundation en nog veel meer.

Ook in Europa zijn mensen in de race om een gedecentraliseerde datastructuur te helpen bouwen. De European Blockchain Services Infrastructure wedstrijd heeft in 2022 de tweede ronde bereikt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven