Nieuws - Grootste investeringsbank in Latijns-Amerika lanceert zijn eigen stablecoin

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Grootste investeringsbank in Latijns-Amerika lanceert zijn eigen stablecoin

Stablecoin
Braziliaanse investeringsbank lanceert, zijn eigen stablecoin

De in Brazilië gevestigde investeringsbank BTG Pactual heeft zijn eigen stablecoin gelanceerd. De "BTG DoL" die gelijk staat aan de Amerikaanse dollar.

BTG Pactual heeft zijn productportfolio uitgebreid met een eigen stablecoin. “De eerste door een dollar gedekte stablecoin ter wereld van een bank", laat BTG Pactual weten in een persbericht. De BTG Dol wordt gedekt door de Amerikaanse dollar met een verhouding van 1:1.

"Opnieuw innoveren we en maken we gebruik van financiële technologie ten gunste van onze klanten. Met de aankoop van BTG Dol hebben beleggers toegang tot een eenvoudigere, veiligere en slimmere manier om in dollars te beleggen", zegt André Portilho, Hoofd Digitale Activa bij BTG Pactual.

De nieuwe cryptocurrency kan worden verhandeld op het eigen cryptoplatform van de bank. Beleggers die hun vermogen willen "dollariseren" hebben nu met de stablecoin van de bank een "veilige en liquide optie om hun beleggingen te beschermen", laat BTG Pactual weten. Ook laat de bank aan Decrypt weten dat de BTG Dol zal gaan draaien op de Polygon blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven