Nieuws - Investeert Qatar 500 miljard dollar in Bitcoin?

Door Luc Vesters

Investeert Qatar 500 miljard dollar in Bitcoin?

Bitcoin (BTC)
Investeren
Investeert Qatar 500 miljard dollar in Bitcoin?

Volgens Bitcoiner Max Keiser worden de geruchten "sterker" dat het Qatarese Sovereign Wealth Fund 500 miljard US dollar wil investeren in Bitcoin. Het gerucht heeft zich al verspreid op X (voorheen Twitter). Terwijl veel gebruikers de argumenten relativeren, verspreiden sommige gebruikers Fear of Missing Out (FOMO).

De ontmoeting tussen de voormalige president van El Salvador en de Qatarese Emir Tamim bin Hamad Al Thani zou hier een aanwijzing voor zijn. Zoals gemeld door Salvadoraanse media bespraken ze een "belangrijk gezamenlijk initiatief tussen Qatar en El Salvador".

Sommige gebruikers op X bekritiseerden het gerucht. Het verwijt: het totale volume van het Qatarese staatsinvesteringsfonds is "slechts" 475 miljard dollar. Het is dus niet mogelijk om zoveel geld te investeren, aldus het argument. Max Keiser zelf wordt ook als controversieel beschouwd. De bitcoiner is vaak bekritiseerd om zijn ongeloofwaardige voorspellingen - en is al eens "betrapt op liegen".

Bovendien is het feit dat het Qatarese staatsinvesteringsfonds momenteel 500 miljard dollar investeert in BTC - Bitcoin wordt momenteel verhandeld op 41.862 dollar - economisch nauwelijks mogelijk, zoals sommige gebruikers van sociale media aangeven. Er zijn op dit moment immers slechts 4,8 miljoen Amerikaanse dollars in liquide omloop.

Dat is 198 miljard US dollar die het Qatarese staatsinvesteringsfonds kan investeren. Daarna wordt het krap: ongeveer 15 miljoen Bitcoin zijn illiquide. Dit betekent dat investeerders niet zo snel afstand doen van hun vermogen.

Vooral als de prijzen weer exploderen, worden mensen nerveus. Als dergelijke geruchten zich ook verspreiden, spelen emoties een grote, vaak negatieve rol.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven