Nieuws - Investeerders klagen Celsius aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Investeerders klagen Celsius aan

Privacy en veiligheid
Scams, criminaliteit en fraude
investeerders celcius

Nadat Celsius het faillissement heeft aangevraagd, wordt de uitleendienst nu geconfronteerd met juridische vergelding. Beleggers komen in actie tegen het failliete bedrijf met een collectieve rechtszaak.

Slechts enkele dagen nadat Celsius het faillissement heeft aangevraagd, wordt de failliete uitleendienst met de volgende problemen geconfronteerd.

Dankzij een collectieve rechtszaak die door getroffen beleggers is aangespannen, kunnen de verantwoordelijken van Celsius zich binnekort melden bij de rechtbank. De beschuldiging: het cryptobedrijf verkocht "tientallen miljarden Amerikaanse dollars aan niet-geregistreerde effecten als onderdeel van een Ponzi-regeling". Celsius kon de beloofde rendementen alleen handhaven omdat nieuwe investeerders aan boord bleven.

De rechtszaak is gericht tegen CEO Alexander Mashinsky en drie andere leidinggevenden. Naast de collectieve rechtszaak heeft ook een voormalige Celsius-werknemer een rechtszaak aangespannen tegen de uitleendienst. De beschuldiging: marktmanipulatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven