Nieuws - Internet Computer presenteert nieuwe roadmap

Door Ted Maas

Internet Computer presenteert nieuwe roadmap

Blockchain/Technologie
Internet Computer presenteert nieuwe roadmap

Het Internet Computer blockchain project heeft een nieuwe roadmap. Het draait allemaal om AI en interoperabiliteit. De prijs van ICP reageert positief.

Het mainnet van de Internet Computer ging live op 10 mei 2021. Drie jaar later heeft het blockchainproject een nieuwe roadmap gepresenteerd. Deze schetst negen ontwikkelingsgebieden, gericht op de introductie van een gedecentraliseerde AI-oplossing en de verbinding met andere blockchains.

De DFINITY Foundation, de organisatie achter het project, heeft de integratie van trainbare en AI-modellen in smart contracts aangekondigd. Deze oplossing combineert “de veiligheid van smart contracts met de robuuste rekenvereisten van AI”.

Een andere focus ligt op een aanpak die bekend staat als “chain fusion”, die “directe interoperabiliteit met alle belangrijke blockchains, waaronder Bitcoin, Ethereum en andere EVM's” mogelijk maakt.

De eerste geplande stap is de verbinding met het Ethereum-netwerk. Dit zal worden gevolgd door een “chainfusion” met Bitcoin en vervolgens met Solana. Verbeteringen in de gegevensbescherming, oplossingen voor digitale identiteiten, een wallet en een reeks nieuwe digitale activaklassen, waaronder real-word assets, zijn ook gepland.

De DFINITY Foundation belooft ook een schaalvergroting. Dit moet worden bereikt door een hogere doorvoer, lagere latency en meer opslagvolume.

Elk aandachtsgebied is de sleutel tot het succes van de Internetcomputer en elke mijlpaal betekent een belangrijke doorbraak en opent nieuwe mogelijkheden voor onze community”, aldus de DFINITY Foundation. De bijgewerkte roadmap “zet de koers uit om de visie van de wereldcomputer te realiseren”.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven