Nieuws - Interne meningsverschillen bij de SEC door nieuwe cryptoregelgeving

Door Luc Vesters

Interne meningsverschillen bij de SEC door nieuwe cryptoregelgeving

Wet en regelgeving
Investeren
Interne meningsverschillen bij de SEC door nieuwe cryptoregelgeving

De Securities and Exchange Commission (SEC) voert de regelgeving voor de cryptomarkt op. Dit kondigde de Amerikaanse beurstoezichthouder aan in een persbericht. Specifieke veranderingen zijn onder andere regels die een registratieplicht voorschrijven voor "handelaren" en "handelaren in overheidseffecten".

SEC-voorzitter Gary Gensler steunt deze regelgeving. Het zou investeerders beschermen en de integriteit, veerkracht en transparantie van de markt bevorderen.

Hester Peirce uitte haar zorgen: "De regel definieert dealers op een manier die niet in overeenstemming is met het wettelijke kader." Volgens de cryptovriendelijke SEC-commissaris verstoort dit het marktgedrag en verslechtert het de kwaliteit van de markt.

De "buitensporige regelgevingseisen" en de bijbehorende kosten zullen kleinere spelers waarschijnlijk uit de markt drijven, stelt Peirce tegen de SEC. In ieder geval is regelgeving moeilijk te rijmen met de cryptosector: een gedecentraliseerd softwareprotocol kan zich immers niet registreren als "handelaar".

De definitie van crypto-assets door de SEC zorgt voor extra moeilijkheden. De nieuwe regelgeving is van toepassing op handelaren in crypto-effecten. Het is echter nog onduidelijk welke crypto-assets als effecten of grondstoffen worden gereguleerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven