Nieuws - Institutionele beleggers stuwen Bitcoin en Ethereum futures naar recordhoogte

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Institutionele beleggers stuwen Bitcoin en Ethereum futures naar recordhoogte

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Institutionele beleggers stuwen Bitcoin en Ethereum termijnhandel naar recordhoogte

De futures in Bitcoin en Ethereum bij de CME Group bereikt nieuwe hoogten. De derivatenbeurs ziet de reden hiervoor in de interesse van institutionele beleggers.

De handel in Bitcoin en Ethereum futures en optiecontracten bereikte in het derde kwartaal een recordhoogte bij de CME Group. Dit blijkt uit een persbericht van het bedrijf.

Volgens het rapport werd in het derde kwartaal een gemiddeld recordvolume van 15.800 contracten voor Bitcoin futures genoteerd. Dit komt overeen met een stijging van 11 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Institutionele beleggers stuwen Bitcoin en Ethereum termijnhandel naar recordhoogte

Open interest (OI) - het totale aantal uitstaande futures- en optiecontracten dat aan het einde van elke handelsdag in handen is van marktdeelnemers - steeg voor Ethereum met 22 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het aantal optiecontracten voor Ether steeg in het derde kwartaal met 75 procent.

"Hoewel de volatiliteit en de prijzen meestal binnen een bandbreedte zijn gebleven, wat dit jaar resulteerde in gematigde handelsvolumes, zien we nog steeds een toename van de open interesse in ons cryptocurrency assortiment doordat beleggers hun portefeuilles opbouwen of afdekken," legt Gio Vicioso, Global Head of Cryptocurrency Products bij CME Group, uit.

De CME Group is de grootste derivatenbeurs ter wereld. Het is gevestigd in Chicago, VS.

De derivatenbeurs lanceerde pas in april van dit jaar nieuwe cryptoproducten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven