Nieuws - Indonesië hervormt cryptoregelgeving

Door Ted Maas

Indonesië hervormt cryptoregelgeving

Wet en regelgeving
CBDC
Wereldeconomie
Indonesië crypto

Indonesië wil de wet en regelgeving omtrent crypto anders in gaan richten. Volgens Bloomberg draagt de Indonesische toezichthouder Commodity Futures Trading Regulatory Agency of Indonesia (Bappebti) zijn jurisdictie over cryptocurrencies over aan de Financial Services Authority (FSA), een agentschap dat gespecialiseerd is in effecten (aandelen).

De FSA (Financial Services Authority) zal in de komende twee jaar het toezicht op crypto-activa overnemen, aldus Didid Noordiatmoko, waarnemend hoofd van Bappebti. Als onderdeel van de regelgeving zal ook een staatsexchange worden opgericht. De lancering is gepland voor later dit jaar.

Het Indonesische ministerie van Financiën zei dat de overdracht aan de FSA geworteld was in de waardering van crypto-activa als effecten.

"Crypto-activa hebben zich ontwikkeld tot beleggings- en financiële instrumenten en moeten daarom op dezelfde manier worden gereguleerd als andere financiële en beleggingsinstrumenten", kondigde het ministerie in dit verband aan.

Hiermee breidt Indonesië zijn infrastructuur op het gebied van digitale activa verder uit. Tegelijkertijd zet het land vaart achter de ontwikkeling van een digitale munt van de centrale bank (CBDC).

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven