Nieuws - India eist verbod op 9 cryptobeurzen

Door Luc Vesters

India eist verbod op 9 cryptobeurzen

Exchanges
Wet en regelgeving
India eist verbod op 9 cryptobeurzen

De Indiase Financial Intelligence Unit (FIU) heeft een waarschuwing afgegeven tegen negen cryptobeurzen, volgens een verklaring van het ministerie van Financiën. In de verklaring worden onder andere Binance en Kraken beschuldigd van het illegaal opereren in het land en het overtreden van de witwaswetten. De FIU eist ook dat het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie de webadressen van de cryptobeurzen in kwestie blokkeert. Dit zou neerkomen op een feitelijk verbod op activiteiten.

Naast Binance en Kraken worden ook Kucoin, Huobi, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC Global en Bitfinex getroffen. "Virtual digital asset providers" (VDA SP's) in India zijn daarom verplicht om zich te registreren bij de FIU. Dit geldt ongeacht of ze "offshore of onshore" opereren, zoals er staat. 31 dienstverleners zijn al geregistreerd. Echter, "verschillende offshore bedrijven die een aanzienlijk deel van de Indiase gebruikers bedienen" zijn niet geregistreerd.

In het verleden heeft het land zich streng opgesteld tegen de cryptosector. Zo zorgde een vermogenswinstbelasting van 30 procent op cryptocurrencies. voor een ineenstorting van de handelsvolumes. Daarnaast riep de centrale bank van India op tot een verbod op DeFi en stablecoins en internationale standaarden om de cryptomarkt wereldwijd aan banden te leggen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven