Nieuws - "Ik zie niet hoe Bitcoin kan overleven"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Ik zie niet hoe Bitcoin kan overleven"

Cardano (ADA)
Bitcoin (BTC)
"Ik zie niet hoe Bitcoin kan overleven"

Cardano-voorman Charles Hoskinson velt een vernietigend oordeel: Bitcoin is verouderd, nutteloos en stevent af op een onzekere toekomst.

Charles Hoskinson, de man achter Cardano, heeft met zijn laatste opmerkingen waarschijnlijk geen vrienden gemaakt in de Bitcoin-gemeenschap.

In een interview met Cointelegraph verlaagde hij de Bitcoin-gemeenschap tot een fanatieke religieuze gemeenschap: "Bitcoin is een religie, geen ecosysteem".

Volgens hem heeft de markt zich geëmancipeerd van de grootste cryptocurrency. De crypto-industrie "heeft Bitcoin niet langer nodig om te overleven".

Bitcoin is daarentegen steeds afhankelijker geworden: "Bitcoin heeft de industrie nodig om te overleven, en het heeft zeker exchanges en alle andere infrastructuur nodig omdat het niet zelfvoorzienend is op deze grootte".

Er is ook geen garantie voor de waardeopslagfuncties van de cryptocurrency: "Er kan elk moment een ander digitaal goud opduiken, en als het een goede wetenschappelijke basis heeft, zal het net zo veilig zijn, zo niet veiliger".

Hoskinson beschrijft Bitcoin als een verouderde technologie: "Je wordt wakker en realiseert je dat 98 procent van wat je doet buiten Bitcoin om gebeurt. En je begint je af te vragen waarom ik echt iets geef om BTC."

Zijn vernietigende oordeel: "Ik zie niet hoe Bitcoin kan overleven".

Deze uitspraken zijn niet verrassend. De relatie tussen Hoskinson en de Bitcoin-gemeenschap is al enige tijd gespannen.

De twistzieke ontwikkelaar is in het verleden niet aardig geweest voor Bitcoin-maximalisten.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor een komende Cardano-upgrade in volle gang.

De "Chang" hard fork markeert de vijfde en laatste ontwikkelingsfase van het proof of stake netwerk.

Lees dit artikel om erachter te komen wat de upgrade zal veranderen, waarom het het begin van een nieuwe fase voor Cardano markeert en waar Charles Hoskinson's project onlangs is bekritiseerd: Cardano upgrade: wat verandert er met de "Chang" hard fork.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven