Nieuws - Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de Ether ETF

Door Ted Maas

Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de Ether ETF

Ethereum (ETH)
ETF
Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de Ether ETF

Na de BTC ETF komt de ETH ETF. Dat is tenminste de hoop van veel cryptofans en ETH-beleggers in het bijzonder. Maar hoe waarschijnlijk is de Ethereum ETF?

Veel cryptobeleggers kunnen nauwelijks wachten op het exchange-traded indexfonds voor ether. Door de recente beslissing van de SEC over de goedkeuring van Bitcoin ETF's, is er hoop dat een Ether ETF ook groen licht krijgt.

Dit werd ook weerspiegeld in de ETH-koers, die de afgelopen weken zelfs de grens van €2.450 aantikte. In de loop van de recente correctie daalde Ether echter ook sterker en wordt momenteel verhandeld rond de €2000. Ondanks al het optimisme zijn er ook tekenen van interne weerstand binnen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Verschillende bronnen met SEC-contacten vrezen dat het sentiment ten aanzien van een Ether ETF negatief is, omdat ETH niet als grondstof kan worden gewaardeerd.

De Republikeinse SEC-commissaris Hester Pierce wordt geacht bijzonder positief te staan tegenover de goedkeuring van verdere crypto ETF's. Als het aan haar lag, zou de SEC nieuwe crypto ETF's op de "reguliere manier" moeten beoordelen om vertragingen zoals bij Bitcoin ETF's te voorkomen en verdere imagoschade te vermijden. Samen met haar collega Mark Uyeda en SEC-voorzitter Gary Gensler heeft ze de toelating van de Bitcoin ETF al mogelijk gemaakt. Gensler zou nu echter een groot obstakel kunnen vormen omdat hij tot nu toe alleen Bitcoin als een effect beschouwt, in tegenstelling tot alle andere cryptocurrencies.

Ondanks de verschillende meningen van de SEC is het te hopen dat een Ether ETF aan het eind van de zomer live gaat. Het feit dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Ether al heeft gecategoriseerd als een "commodity" spreekt hiervoor in het voordeel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven