Nieuws - HSBC lanceert gouden token in Hongkong

Mike Hesp

Door Mike Hesp

HSBC lanceert gouden token in Hongkong

Crypto-acceptatie
Blockchain/Technologie
HSBC lanceert gouden token in Hongkong

De tokenisering van real-world assets (RWA's) vordert. HSBC lanceert nu een gouden token voor particuliere beleggers. Wat dit betekent.

Nieuws uit het Verre Oosten: HSBC is de op acht na grootste bank ter wereld die in Hongkong goudproducten met tokenisering voor particuliere klanten lanceert. De lokale overheid in de metropool stuurt al enige tijd aan op de tokenisering van onroerend goed (RWA).

Met dit initiatief is HSBC de eerste bank die particuliere beleggers een tokenised real-world asset aanbiedt op een blockchainplatform. Volgens de bank hebben particuliere klanten toegang tot het HSBC Gold token via online bankieren en de bijbehorende app.

RWA tokenisatie wordt dus steeds meer een hot trend in de traditionele financiële sector.

Het bedrijf heeft al eerder gehint op het aanbieden van getokenized goud als onderdeel van zijn bewaarplatform voor digitale activa. In november 2023 kondigde HSBC een samenwerking aan met het Zwitserse custody platform Metaco.

"We zijn er trots op dat de HSBC Gold Token, aangedreven door HSBC Orion, het eerste retailproduct in Hong Kong is op basis van [...] ledger technologie", zegt Maggie Ng, hoofd Wealth en Personal Banking bij HSBC Hong Kong.

Door fysiek goud om te zetten in digitale tokens kunnen beleggers een fractie van goud in handen houden zonder hoge munterij premies. Daarnaast hoeft HSBC nu ook geen fysiek goud meer op te slaan, wat ook de kosten drukt.

De integratie van blockchaintechnologie in traditioneel bankieren laat een verschuiving zien naar een nieuw, digitaal ecosysteem. De tokenisatie van goud zou slechts de eerste stap kunnen zijn, aangezien theoretisch elk activum in kaart kan worden gebracht op de blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven