Nieuws - Hoofdontwikkelaar Bitcoin Core legt zijn functie neer

Door Luc Vesters

Hoofdontwikkelaar Bitcoin Core legt zijn functie neer

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Hoofdontwikkelaar Bitcoin Core legt zijn functie neer

De deelname aan de Bitcoin-code door ontwikkelaar Marco Falke is ongeëvenaard. Hij heeft meer dan 2.500 bijdragen op GitHub. Zoals hij gisteren, dinsdag 21 februari, aankondigde, stapt hij echter uit zijn rol als beheerder van de oorspronkelijke cryptocurrency.

Falke's belangrijkste werk omvatte bijdragen aan het verhogen van de efficiëntie van de testinfrastructuur van Bitcoin. Hij hield ook toezicht op de kwaliteitscontrole van de nieuwe code. Met het aftreden van Falke blijven er nog maar vier core maintainers over in de blockchain. In de afgelopen 18 maanden hebben al vier andere mensen ontslag genomen, onder verwijzing naar juridische risico's of tekenen van burn-out. Falke daarentegen ging niet in op de redenen voor zijn beslissing.

De bijdrage van kernontwikkelaars aan de blockchain is ongetwijfeld belangrijk. Door de decentralisatie werkt het Bitcoin-netwerk echter ook zonder hen. Zo kan elke ontwikkelaar suggesties indienen om de open source code te veranderen. Doorslaggevend is echter altijd hoeveel van de Bitcoin-nodes wijzigingen in de code accepteren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven