Nieuws - Hong Kong geeft Bitcoin en Ethereum ETF's groen licht

Door Luc Vesters

Hong Kong geeft Bitcoin en Ethereum ETF's groen licht

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
ETF
Hong Kong geeft Bitcoin en Ethereum ETF's groen licht

Een grote klap in Hong Kong. Na een aantal maanden wachten heeft de Securities and Futures Commission (SFC) nu groen licht gegeven aan verschillende Bitcoin en Ethereum spot ETF's. Dit werd onder andere gemeld door Bloomberg.

De toezichthouder van de Chinese Speciale Administratieve Regio verleende de vermogensbeheerders China Asset Management, Bosera Capital, Harvest Global Investments en HashKey Capital Limited dan ook een vergunning voor de financiële producten. Het is nog onduidelijk wanneer de indexfondsen beschikbaar worden gesteld voor verhandeling. Net als in de VS zijn dit ook spotproducten. Dit betekent dat de vermogensbeheerders de onderliggende activa (in dit geval Bitcoin en Ethereum) moeten kopen en vasthouden.

De financiële toezichthouders van Hong Kong gaven al in december vorig jaar aan open te staan voor een Bitcoin ETF. Het was toen nog niet duidelijk of er in de VS een vergelijkbaar product zou worden gelanceerd. De Speciale Administratieve Regio verschilt dus fundamenteel van het vasteland van China, waar de beperkende regelgeving tegen Bitcoin en dergelijke nog steeds van kracht is.

Als het gaat om Ethereum spot ETF's loopt Hong Kong zelfs voor op de VS. In New York proberen grote vermogensbeheerders als BlackRock en Fidelity ook een indexfonds op Ethereum te lanceren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat dit echter in de weg. Vermogensbeheerder VanEck, die ook strijdt voor een ETH ETF, gaat er nu vanuit dat de aanvraag wordt afgewezen. In een interview met BTC-ECHO legt CEO en naamgever Jan Van Eck de redenen uit: "Ethereum ETF zal worden afgewezen".

Ondertussen wakkert het nieuws rond de goedkeuring van de ETF's de cryptomarkt aan. Na een scherpe sell-off in het spoor van macro-economische lasten en de Iraanse drone-aanval op Israël, stijgen Bitcoin en de altcoins momenteel weer.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven