Nieuws - Hoeveel Bitcoin heeft Tether in bezit?

Door Ted Maas

Hoeveel Bitcoin heeft Tether in bezit?

De informatie die Tether geeft over hoeveel Bitcoin ze nou eigenlijk bezitten klopt niet, aldus Bitcoin blockchain-analisten.

Tether en zijn cryptodeposito's: de discussies houden maar niet op. Bij het vergelijken van bedrijfsdata en Bitcoin wallets, hebben on-chain analisten wat onnauwkeurigheden ontdekt.

In het laatste kwartaalrapport beweerde Tether ongeveer $1,6 miljard aan Bitcoin te bezitten. In de ranglijst van grootste Bitcoin-investeerders zouden ze hiermeer op de 11e plaats staan wereldwijd. On-Chain analist Tom Wan deelde vervolgens details van een bitcoinadres dat overeen zou komen met de claims van Tether.

Volgens Cryptoquant komt deze wallet echter niet overeen met de beschrijving in het kwartaalrapport. Volgens het analysebedrijf zouden de beweringen van Tether daarom vals kunnen zijn. Cryptoquant sluit echter ook niet uit dat de opsomming van wallets misleidend is. "We moeten voorzichtig zijn met deze aanpak en de interpretatie van de resultaten".

Cryptoquant  gaat verder "zo is er bijvoorbeeld een mogelijkheid dat de labels van wallets op exchanges over het hoofd worden gezien en worden geclassificeerd als wales, hoewel het eigenlijk interne wallets van Tether kunnen zijn".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven