Nieuws - Hoe Binance probeerde te ontsnappen aan Amerikaanse regelgeving

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hoe Binance probeerde te ontsnappen aan Amerikaanse regelgeving

Exchanges
Hoe Binance probeerde te ontsnappen aan Amerikaanse regelgeving

Interne bronnen onthullen hoe Binance probeerde regelgeving in de VS te ontwijken. Zelfs de huidige SEC-chef Gary Gensler zou hiervoor zijn aangetrokken.

Nog maar een maand geleden ging crypto-beurs Binance akkoord met het betalen van boetes om bestaande Amerikaanse regelgevingsonderzoeken naar zijn bedrijf te schikken.

Uit een rapport van Wall Street Journal blijkt dat het bedrijf al enige tijd bezig is om aan de regelgeving in de VS te ontsnappen. Volgens het rapport had het bedrijf in 2019 al geprobeerd de huidige SEC-chef Gary Gensler aan te trekken als juridisch adviseur. Gensler gaf toen nog les aan het Massachussettes Institute of Technology (MIT).

Gensler sloeg de baan af, maar deelde in het proces ook "licentiestrategieën" met de cryptobeurs, aldus het rapport. Verder bleek uit interne groepschats en interviews met voormalige werknemers hoe groot de onzekerheid over de Amerikaanse autoriteiten was in het Binance-team.

Er waren verschillende organisatorische fouten die de juridische scheiding van de Amerikaanse offshoot van het wereldwijde moederbedrijf in gevaar brachten. Als gevolg daarvan brak er naar verluidt paniek uit in de groepschats van het management.

Als gevolg daarvan hield het management van het bedrijf een interne presentatie met de titel: "Hoe Binance af te schermen van de Amerikaanse autoriteiten", aldus het rapport. Dit omvatte de suggestie dat Amerikaanse klanten een VPN (virtual private network, dat wordt gebruikt om de identiteit van de klant te verbergen) moesten gebruiken.

Voormalige werknemers bekritiseerden ook de nalatigheid van het management in de beginjaren van het bedrijf. Binance lijkt dit tot op de dag van vandaag na te streven. Pas onlangs gaf het bedrijf toe fouten te hebben gemaakt bij het veilig bewaren van klantengelden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven