Nieuws - Hoe Beeple de NFT-hype nieuw leven wil inblazen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hoe Beeple de NFT-hype nieuw leven wil inblazen

NFT
VS
Beeple verbouwt een oud pakhuis, om nieuw leven in de NFT-hype in te blazene

Beeple is van plan een analoge studie te openen. Hij verbouwt hiervoor een oud pakhuis. Het doel: de NFT-hype nieuw leven inblazen.

Beeple - wiens echte naam Mike Winkelmann is, heeft de hype rond niet-fungibele tokens (NFT's) op gang gebracht. Hij verkocht een NFT bij veilinghuis Christie's voor het equivalent van 69,3 miljoen dollar en toonde daarmee aan dat NFT's serieus zijn: NFT's zijn een serieus te nemen object van speculatie.

 

Beeple wil zijn eigen studio openen

Nu komt de NFT-kunstenaar dichter bij de analoge wereld. De Amerikaan publiceerde onlangs een video die inzicht geeft in de bouw van zijn nieuwe studio. De studio wordt gebouwd in Charleston (South Carolina), VS, in een niet meer gebruikte opslagplaats. Zoals blijkt uit zijn andere tweets, zal de studio niet alleen dienen voor de creatie van nieuwe kunstwerken. Ook wil hij de NFT-scene een plek bieden om zich te ontwikkelen.

 

Beeple: Analoge ruimte om nieuwe mensen naar NFT's te brengen

De studio zal dus de mogelijkheid scheppen voor tentoonstellingen en een ruimte bieden voor het tentoonstellen van NFT-kunstwerken.

Zijn berekening: een analoge tentoonstellingsruimte voor digitale kunst moet nieuwe geïnteresseerden in de scene brengen. Dit zou het uiteindelijk mogelijk kunnen maken de huidige bearmarkt te overwinnen.

De kunstenaar heeft echter geen precieze datum voor de opening van de studio bekendgemaakt. Volgens hem toont de video de eerste helft van het bouwproces. De tweede staat echter op het punt voltooid te worden.

 

NFT-kunstenaar met digitale wortels

Beeple maakte al digitale kunst voor de komst van NFT's. Hij werkte onder andere als grafisch ontwerper voor artiesten in de muziekindustrie. Daarna brak hij door met zijn NFT-kunstwerk EVERYDAYS: The First 5,000 Days. Het kunstwerk bestond uit een collage van 5.000 van zijn kunstwerken en ging voor 69,3 miljoen US dollar over de digitale toonbank. Terwijl veel NFT's niet meer zijn dan computergegenereerde beelden van apen, katten en soortgelijke dieren, zit er in feite veel werk achter "EVERYDAYS". Beeple had 5.000 dagen lang elke dag een nieuw kunstwerk gemaakt en ze uiteindelijk verbonden tot een collage.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven