Nieuws - Het VK is het eens over een regelgeving voor crypto

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Het VK is het eens over een regelgeving voor crypto

Wet en regelgeving
Stablecoin
Het VK is het eens over een regelgeving voor crypto

Het Verenigd Koninkrijk wil met zijn vorm van regulering voor digitale activa een equivalent van de MiCA-wetgeving creëren. De regels zullen vanaf 2024 van kracht worden.

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft de definitieve versie van zijn cryptoregulering gepubliceerd. Hierin zijn bepalingen opgenomen voor door fiat gesteunde stablecoins en andere cryptocurrencies. De voorgestelde bepalingen worden beschouwd als een voorloper van toekomstige wetgeving in het land, die wordt gezien als het Britse antwoord op de MiCA-regulering van de EU.

Het bijwerken van de definitieve versie van de bepalingen volgt op een raadplegingsfase in februari met het publiek, waarbij belanghebbenden suggesties konden doen voor de geplande wetgeving. Vanaf begin 2024 zullen de bepalingen geleidelijk van kracht worden. Op dat moment zullen crypto-dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk onder toezicht staan van de Financial Conduct Authority (FCA).

Het Britse parlement keurde in juni van dit jaar al de Financial Services and Markets Act goed, die de handel in crypto en andere activiteiten in de crypto-sector als gereguleerde financiële activiteiten erkent.

Met de definitieve bepalingen volgt de regering het plan van de huidige premier, Rishi Sunak, die in april 2022 verklaarde dat het land wil evolueren tot een "wereldwijd crypto-centrum".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven