Nieuws - Het netwerk van Ripple bereikt piek in actieve adressen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Het netwerk van Ripple bereikt piek in actieve adressen

Ripple (XRP)
Ontwikkelingen
Altcoins
Het netwerk van Ripple bereikt piek in actieve adressen

Er gebeurt iets met Ripple. Niet alleen is de prijs de afgelopen dagen gestegen, maar ook de netwerk activiteit heeft de laatste tijd topniveaus bereikt.

De adresactiviteit op het Ripple-netwerk heeft twee opeenvolgende dagen een piek bereikt. Dit blijkt uit gegevens van het blockchainanalyseplatform Santiment. Volgens Santiment heeft de blockchain slechts één keer eerder een hogere waarde bereikt, op 18 maart 2023. Volgens de gegevens registreerde het netwerk 490.000 actieve adressen op 28 mei. Een dag later was de waarde 280.000. Santiment noemt deze historische dubbele piek een "mijlpaal".

De oorspronkelijke token van het Ripple Blockchain (XRP) wist de afgelopen dagen koerswinsten te boeken. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld op 0,514 Amerikaanse dollar.

Ripple is momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, voorspelde een paar dagen geleden nog een vroegtijdig einde van de procedure. De SEC beschuldigt het netwerk van het handelen met ongeregistreerde effecten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven