Nieuws - Heliumgemeenschap stemt voor overstap naar Solana

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Heliumgemeenschap stemt voor overstap naar Solana

Helium stapt over naar Solana's blockchain

De gemeenschap achter het IoT-project Helium heeft met een overweldigende meerderheid gestemd voor de overstap van de blockchain-infrastructuur naar Solana.

De gemeenschap achter het IoT-project Helium heeft met een overweldigende meerderheid gestemd voor de overstap van de blockchain-infrastructuur naar Solana. Een volle 81 procent van de kiezers in de gemeenschap stemde voor het HIP 70-voorstel (Helium Improvement Proposal 70).

Om dit door te laten gaan was een tweederde meerderheid nodig. Helium tokens (HNT) van de houders moesten worden ingezet volgens hun keuze voor de stemming op de blockchain.

Met de verandering zullen grote delen van de Helium blockchain migreren naar Solana, waaronder de token, de bestuursstructuur en het proof-of-coverage consensusmechanisme. Een nieuwe versie van de Helium Wallet app zal ook beschikbaar zijn op Solana. De ontwikkelaars achter Helium hopen hiermee de schaalbaarheid en interoperabiliteit van het protocol te vergroten.

"Solana heeft in het verleden bewezen enkele van de belangrijkste gedecentraliseerde initiatieven aan te sturen en was voor ons een voor de hand liggende keuze", zegt COO van de Helium Foundation, Scott Sigel, in een verklaring.

De Solana Blockchain wordt steeds populairder door zijn hoge transactiesnelheden. Deze snelheid heeft echter een prijs. Telkens weer loopt het netwerk vast. Technisch gezien is ook het mainnet van het project nog in de betafase en kan het nog niet als een afgewerkt product worden beschouwd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven