Nieuws - Heeft Sam Bankman-Fried Chinese ambtenaren omgekocht?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Heeft Sam Bankman-Fried Chinese ambtenaren omgekocht?

Heeft Sam Bankman-Fried, Chinese ambtenaren omgekocht?

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft verdere aanklachten ingediend tegen de oprichter en voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried.

Sam Bankman-Fried wordt door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) opnieuw aangeklaagd. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de FTX-oprichter verschillende pogingen heeft gedaan tot omkoping. Zo is te lezen in een uitgebreide aanklacht dat SBF zich schuldig heeft gemaakt aan verschillende pogingen om zowel Amerikaanse als Chinese overheidsfunctionarissen om te kopen.

"Hij spande ook samen om een of meerdere Chinese overheidsfunctionarissen om te kopen, hiermee wilde hij toegang krijgen tot de handelsrekeningen van Alameda, die waren door de Chinese politie bevroren", aldus de aanklacht.

40 miljoen dollar

Volgens het document zouden de pogingen tot omkoping in totaal 40 miljoen dollar bedragen. De cryptobeurs FTX van Bankman-Fried stortte afgelopen november in. Hij zou miljarden dollars aan fondsen van klanten hebben verduisterd. Het proces start in het begin van oktober.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven