Nieuws - Heeft miljardair Peter Thiel in het geheim Bitcoin verkocht?

Door Luc Vesters

Heeft miljardair Peter Thiel in het geheim Bitcoin verkocht?

Bitcoin (BTC)
VS
Wet en regelgeving
Investeren
Founders Fund verkoopt in het geheim Bitcoin

Peter Thiel wordt bestempeld als een voorstander van Bitcoin. Zijn Venture Capital company (durfkapitaalbedrijf), Founders Fund, investeerde sinds 2014 in Bitcoin en Co. Vervolgens werd het in maart 2022 verkocht - kort voor een ongekend crisisjaar in de cryptosector.

Het Founders Fund, dat mede werd opgericht door miljardair Peter Thiel, sloot een grote hoeveelheid cryptoposities in 2022. Het fonds verkocht eind maart 2022 het grootste deel van zijn hele cryptoportefeuille - net voordat de hele cryptomarkt in mei instortte. Dat meldt de Financial Times, die "personen dicht bij het fonds" citeert. In totaal kon het durfkapitaalbedrijf een rendement van ongeveer 1,8 miljard dollar veiligstellen.

Het fonds heeft momenteel geen aanzienlijke posities in cryptocurrencies, aldus de krant. De verwerking van de cryptotransacties is echter nog aan geen enkele bevoegde Amerikaanse autoriteit gemeld, aldus de insiders. Het valt nog te bezien welke strafrechtelijk vervolgbare wetten het Founders Fund zou kunnen hebben geschonden met de vermoedelijke geheime verkoop.

Kort na de verkoop van de cryptobezittingen maakte Thiel opmerkingen op de Bitcoin-conferentie in Miami. "We zijn aan het einde van het fiatgeldregime," verklaarde hij toen, eraan toevoegend dat Bitcoin ondergewaardeerd was en "alle potentie heeft om goud te vervangen." Thiel's "grootste fout in het afgelopen decennium" was dat hij "te laat en te weinig investeerde in Bitcoin", zei hij vorig jaar. Het is niet bekend waarom het Founders Fund haar aandelen heeft verkocht ondanks de positieve visie van de medeoprichter.

Het in San Francisco gevestigde Founders Fund heeft op dit moment meer dan 11 miljard dollar onder beheer en koopt sinds begin 2014 Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven