Nieuws - Heeft Elon Musk de ontwikkeling van Dogecoin gefinancierd?

Door Ted Maas

Heeft Elon Musk de ontwikkeling van Dogecoin gefinancierd?

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
Crypto-acceptatie
Heeft Elon Musk de ontwikkeling van Dogecoin gefinancierd?

Het is geen groot geheim dat Elon Musk fan is van Dogecoin. Nu zegt de Wall Street Journal dat hij de ontwikkeling ervan zou hebben gefinancierd. Daarnaast blijkt ook dat Musk een een sociaal mediasysteem met cryptobetalingen wou integreregen.

Volgens informatie van de Wall Street Journal (WSJ) is Elon Musk betrokken bij de ontwikkeling van Dogecoin. Het WSJ-rapport benoemt een paragraaf van de aankomende biografie van de Tesla-oprichter, waarin in Musks betrokkenheid bij Dogecoin aan bod komt. Volgens het rapport dacht Musk erover om samen met zijn broer een social media platform te ontwikkelen - voordat hij Twitter overnam voor $44 miljard.

Musk vermeldde dat "er een betalingssysteem zou kunnen komen dat Dogecoin gebruikt, de semi-serieuze cryptocurrency waarvan hij in stilte de ontwikkeling heeft gefinancierd." Daarnaast wilde de multimiljardair werken aan een "blockchain social media systeem" dat zou omgaan met "zowel betalingen als korte tekstberichten zoals Twitter."

Sinds Musk in de herfst van 2022 het roer overnam, heeft hij zijn visie geïmplementeerd. Onlangs kreeg X (voorheen Twitter) een belangrijke licentie die cryptobetalingen op het platform mogelijk maakt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven