Nieuws - Heeft Donald Trump zijn eigen cryptocurrency gelanceerd?

Door Ted Maas

Heeft Donald Trump zijn eigen cryptocurrency gelanceerd?

Heeft Donald Trump zijn eigen cryptocurrency gelanceerd?

Er doen geruchten de ronde op sociale media. Donald Trump zou zijn eigen token hebben gelanceerd, de DJT. Dit is wat we op dit moment weten.

Het onderwerp cryptocurrencies heeft zijn weg heeft gevonden naar de Amerikaanse verkiezingscampagnes. Het zou behoorlijk groot nieuws zijn als een van de twee kandidaten voor de machtigste positie ter wereld zijn eigen cryptocurrency zou lanceren. Er gaan geruchten rond dat Trump precies dat heeft gedaan.

De Solana memecoin TrumpCoin (DJT).

De nog niet beursgenoteerde token steeg zoals verwacht in de nasleep van het nieuws. DJT is met 500 procent gestegen in 24 uur tijd. De initiator van de geruchten rond de vermeende Trump token is Pirate Wires, een onafhankelijk tech magazine. De hoofdredacteur Mike Solana schrijft op het X-platform dat hij Trump niet rechtstreeks heeft gesproken. Hij verwijst naar niet nader genoemde "bronnen".

"Ik heb niet rechtstreeks met Trump gesproken. Ik ga er ook van uit dat hij kan terugkrabbelen of zeggen dat het niet waar is. Ik rapporteer gewoon wat ik weet via bronnen."

Ondertussen zijn marktwaarnemers zoals Messari-oprichter Ryan Selkis nogal sceptisch. Er is momenteel geen duidelijke bevestiging dat DJT (zou kunnen staan voor de initialen van Donald J. Trump) een legitieme Trump-token is. Het voorspellingsmarktplatform Polymarket is ook sceptisch. Slechts 24 procent beschouwt DJT als echt.

Martin Shkreli gelooft ondertussen dat de memecoin echt is. In een space op het X platform zei de hedge fund manager die veroordeeld is voor fraude: "Ik kan bevestigen dat dit een echt Trump token is. Ik ben bekend met de situatie, maar het is niet mijn token - het is Trump's token. Het is aan u om te beslissen wat u gelooft, maar ik weet 100 procent zeker dat het een officieel Trump token is," zei hij in de X-Space.

Ook Delphi-oprichter Tom Shaughnessy beschouwt de memecoin als oplichterij. Donald Trump heeft zich de laatste tijd herhaaldelijk opgeworpen als voorstander van Amerikaanse cryptospace.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven