Nieuws - Hashrate explodeert voor Bitcoin Halving

Door Ted Maas

Hashrate explodeert voor Bitcoin Halving

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Hashrate explodeert voor Bitcoin Halving

De concurrentie voor ‘rekenkracht’ bereikt een hoogtepunt: BTC miners verhogen hun hashrate stevig opweg naar de halving - en maken een goede winst.

Het Bitcoin-ecosysteem bloeit: Volgens gegevens van DefiLlama is Bitcoin nu een van de grootste blockchain-netwerken voor DeFi-toepassingen. In het afgelopen jaar is de DeFi-sector op Bitcoin gegroeid van minder dan 200 miljoen US dollar naar 927,56 miljoen US dollar op dit moment. De miningsector profiteert hiervan.

miner reward

Miners verdienen ongeveer 60 miljoen US dollar per dag. De inkomsten uit transactievergoedingen zijn gestegen sinds de Ordinals-hype. Het grootste deel komt echter nog steeds van de blokbeloning, die momenteel 6,25 BTC per gevonden blok bedraagt.

hashrate btc

Voor de halvering: miners verhogen de hashrate

Over iets minder dan een maand zal de Bitcoin blokbeloning halveren. Als de vergoedingen buiten beschouwing worden gelaten, verdienen miners nog maar 3,125 BTC per gevonden blok. Reden genoeg om de rekenkracht op te voeren en concurrerend te zijn. Met 629 exahash per seconde (EH/s) markeert de hashsnelheid de piek tot nu toe.

De hashrate is de verzamelde rekenkracht in het Bitcoin-netwerk. Deze neemt toe met het aantal miners dat strijdt om nieuwe blokken te vinden. Dit betekent ook: de moeilijkheid qua rekenen omhoog gaat. Dit maakt het netwerk ook extra veilig.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven