Nieuws - Handelaar maakt 419-voudige winst met Shiba Inu

Door Luc Vesters

Handelaar maakt 419-voudige winst met Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB)
Investeren
Handelaar maakt 419-voudige winst met Shiba Inu

Het is al lang bekend in de cryptoruimte dat je snel rijk kunt worden met memecoins. Dat geldt echter ook voor investeerders met doorzettingsvermogen, zoals het volgende geval laat zien. Zoals het analyseplatform Lookonchain meldt, realiseerde een belegger onlangs een 419-voudige winst met een Shiba Inu-positie die hij drie jaar in bezit had.

Het begon allemaal in februari 2021, toen de handelaar Shiba Inu betrad met 2 ETH (iets minder dan USD 2.625), volgens on-chain gegevens. Memecoin was toen nog relatief onbekend. De focus lag toen op zijn “grote broer” Dogecoin. De razendsnelle stijging van Shiba Inu liet echter niet lang op zich wachten, want al een maand later beleefde de memecoin zijn eerste rally, die uiteindelijk leidde tot een all-time high van USD 0,000089.

In plaats van te verkopen, blijft de belegger echter vasthouden aan zijn positie. Daarna volgt een diepe val van de memecoin in de loop van de cryptowinter.

Met de start van de bull market, sinds de goedkeuring van Bitcoin Spot ETF's in de VS, verandert de wind voor Shiba Inu en dus ook voor de belegger. Maar de handelaar had blijkbaar genoeg van deze emotionele achtbaanrit en liquideerde zijn positie. Zijn oorspronkelijke investering van 2 ETH werd uiteindelijk 278,7, waardoor de belegger miljonair werd (1,1 miljoen USD).

Ondanks alle succesverhalen moet er echter op worden gewezen dat het handelen in memecoins enorme risico's met zich meebrengt, die in het ergste geval kunnen leiden tot een totaal verlies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven