Nieuws - Handel met Tether verboden in Canada

Door Luc Vesters

Handel met Tether verboden in Canada

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Wet en regelgeving
Canada verbiedt Tether

In Canada zullen gebruikers:binnen Crypto.com het in de toekomst zonder USDT moeten doen. Crypto.com gaat de stablecoin van Tether (USDT) schrappen van hun platform in Canada om te voldoen aan bijgewerkte crypto-regelgeving. De afgelopen dagen meldden gebruikers dat Crypto.com zijn Canadese klanten e-mailde om hen te informeren dat het met ingang van 31 januari Tether niet langer zal ondersteunen.

In december 2022 vroeg de Canadian Securities Administrators (CSA) aan cryptobeurzen om na te denken over regelgevende vereisten voor stablecoins.

"Crypto handelsplatformen die geregistreerd zijn of een pre-registratie verbintenis zijn aangegaan, worden eraan herinnerd dat het hen verboden is Canadese klanten toe te staan te handelen in of posities in te nemen in crypto-activa die zelf een effect en/of derivaat zijn. Crypto-handelsplatforms worden geacht beleid en procedures te hebben om te bepalen of elke crypto-asset die zij aanbieden een effect en/of een derivaat is", aldus de CSA.

Vanaf 31 januari ondersteunt de beurs niet langer de handel in Tether, stortingen en opnames. Alle resterende USDT-saldi worden automatisch omgezet in USDC. Het is nog onduidelijk of naast Tether ook andere stablecoins door een soortgelijke beoordeling kunnen worden getroffen. Canada had vorig jaar al voor ophef gezorgd met regelgevende maatregelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven