Nieuws - Halving Satoshi verkocht voor meer dan 2 miljoen US dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Halving Satoshi verkocht voor meer dan 2 miljoen US dollar

Bitcoin (BTC)
NFT
Halving Satoshi verkocht voor meer dan 2 miljoen US dollar

1 Satoshi = 1 Satoshi: Deze regel geldt waarschijnlijk niet voor de miner ViaBTC. De eerste Halving Satoshi werd met winst verkocht via een veiling.

De Bitcoin miner ViaBTC vond het vierde halving block op 20 april en incasseerde daarmee de eerste block subsidie van 3,125 BTC. De "Epic Satoshi" is nu verkocht als ordinaal in een veiling.

Het ordinals protocol maakt het mogelijk om individuele Satoshis te versturen waaraan niet-financiële gegevens zoals afbeeldingen worden toegewezen. In een regeloverzicht van het ordinals protocol worden alle satoshis (sats) gesorteerd op basis van hun zeldzaamheid.

ViaBTC verkocht juist deze Satoshi - Sat 1.968.750.000.000.000 - via de exchange CoinEx. Het startbod: één BTC. De uiteindelijke verkoopprijs lag op 25 april, rond de 33,3 BTC. Dat is 2,1 miljoen Amerikaanse dollar.

De Bitcoin maximalisten hebben de veiling bekritiseerd als een Ponzi scheme. Bovendien zou de classificatie van individuele Satoshi's op basis van hun zeldzaamheid leiden tot problemen met fungibiliteit. Een epische Satoshi zou immers ongelijk zijn aan andere Satoshis.

In ieder geval wordt het Ordinals-protocol - net als het Runen-netwerk dat geïmplementeerd is met de Halving - beschouwd als controversieel in de Bitcoin-scene. Bitcoin OG Adam Back uitte onlangs zijn zorgen over "Shitcoins op Bitcoin".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven