Nieuws - Hackers stelen 42 miljoen dollar van Trust Wallet

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Hackers stelen 42 miljoen dollar van Trust Wallet

Scams, criminaliteit en fraude
Wallets en Whales
Hackers trust wallet

Bij de oprichter van durfkapitaal Bo Shen werden miljoenen dollars gestolen omdat de seed phrase van zijn trust wallet was gehackt. 

Hackers hebben in totaal 42 miljoen US-dollar gestolen van Bo Shen, oprichter van de durfkapitalist Fenbushi Capital, uit zijn eigen cryptowallet. Shen bevestigde op Twitter dat de diefstal al op 10 november plaatsvond, maar verzekerde dat er geen "Fenbushi-gerelateerde entiteiten" bij betrokken waren. 

Het in 2015 opgerichte cryptobedrijf is het eerste en meest actieve op blockchain gerichte risicodragend kapitaalbedrijf in Azië. Beveiligingsbedrijf SlowMist gaf ook commentaar op het incident en "werkt aan een onderzoek naar deze diefstal". Zowel de FBI als verschillende advocaten zijn al betrokken, voegt het toe. 

In de loop van het onderzoek onthulde SlowMist dat de geheugensteuntjes van Shens Trust wallet waren gecompromitteerd. De mnemonische phrase, ook wel seedphrase genoemd, is een lijst van woorden die alle informatie bevat om wallets terug te krijgen. Na de FTX-crisis profiteerde de Trust Wallet Token (TWT) sterk van de onzekerheid in de cryptoruimte.  

Lees ook: Trust Wallet voegt Binance en Coinbase Pay toe 

 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven