Nieuws - Hackers kopen Russische ambtenaar om met miljoenen in Bitcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hackers kopen Russische ambtenaar om met miljoenen in Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Hackers kopen Russische ambtenaar om met miljoenen in Bitcoin

Een Russische ambtenaar heeft naar verluidt meer dan 1000 Bitcoin aangenomen als steekpenning om de criminele activiteiten van een hackersgroep in de doofpot te stoppen.

Een Russische ambtenaar zou miljoenen aan steekpenningen hebben aangenomen van hackers. Dit meldt het Russische dagblad Kommersant. De beschuldigde is een afdelingshoofd van het nationale anticorruptieagentschap (ICR).

Zoals Kommersant schrijft, eiste Marat T. geld van de cybercriminelen in de loop van zijn onderzoek tegen de hackersgroep "Infraud Organisation". In ruil daarvoor zag hij af van inbeslagname van de gestolen activa.

In totaal ontving hij iets meer dan 1.032 Bitcoin (26,6 miljoen US dollar). In de loop van de beschuldigingen van corruptie tegen de onderzoeker stuitten rechtshandhavingsinstanties uiteindelijk op een MacBook Pro met foto's van zijn seed phrases erop. Korte tijd later ontdekten ze de Bitcoin.

De coins werden in beslag genomen en bevinden zich in een hardware wallet in de bewijskamer. De politie doet nu verder onderzoek naar Marat T. Het anticorruptieagentschap heeft zijn arbeidscontract beëindigd.

In het algemeen kampt Rusland met een enorm corruptieprobleem. In een internationale vergelijking staat het land op de laatste derde plaats.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven