Nieuws - Hacker redt Arbitrum van 250 miljoen dollar aanval

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hacker redt Arbitrum van 250 miljoen dollar aanval

white hat hacker wordt beloond met 400 ETH

Een zogenaamde "white hat" hacker beschermt met zijn vondst de Arbitrum blockchain tegen een enorme aanval. Hij wordt beloond met 400 ETH.

Ethereum Layer 2 platform Arbitrum heeft een ontwikkelaar 400 ETH (ongeveer US$520.000) betaald als beloning voor het blootleggen van een kritieke bug in zijn code. Dit meldt The Block.

Daarmee redde hij het netwerk van een potentiële aanval die meer dan 250 miljoen dollar schade zou hebben veroorzaakt. De bug bounty hunter, bekend onder het pseudoniem "0xriptide", vond een kwetsbaarheid in de cross-chain bridge tussen Ethereum en Arbitrum Nitro.

Als zogenaamde "white hat" hacker waarschuwde hij vervolgens het Arbitrum-team in plaats van het gebrek in de code in zijn voordeel te gebruiken. Volgens zijn eigen verklaringen heeft het team achter Arbitrum hem hiervoor een premie betaald.

0xriptide was daar aanvankelijk dankbaar voor, maar klaagde later op Twitter dat een hoger beloningsbedrag meer op zijn plaats was geweest. De hoogste beloning van Arbitrum is twee miljoen dollar, volgens het bug bounty platform Immunefi. Vergeleken met de honderden miljoenen dollars aan potentiële schade die de bug veroorzaakt, is dit aanzienlijk minder.

Telkens weer stuiten individuele ontwikkelaars of white hat hackers op fouten in de code van grote blockchains. Onlangs nog redde een Ethereum ontwikkelaar de Avalanche blockchain van de ondergang.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven