Nieuws - Hack op Base L2: Dit hebben de dieven gedaan.

Door Ted Maas

Hack op Base L2: Dit hebben de dieven gedaan.

Hack op Base L2:

Het layer 2 netwerk Base, dat nog maar drie dagen bestaat, is alweer slachtoffer geworden van een hack. Deze keer is het de gedecentraliseerde exchange RocketSwap.

De hackers wisten in totaal 471 ETH ter waarde van ongeveer 870.000 Amerikaanse dollar (USD) te ‘forken’ van RocketSwap. Volgens RocketSwap waren de hackers in staat om privatekeys te stelen die het bedrijf extern had opgeslagen op een server.

In de nasleep van de hack laten de hackers zien geen gelegenheidsdieven te zijn. In plaats van de gestolen Ether te verzilveren, startten ze het Memecoin-project LoveRCKT op. Uiteraard betaald met de gestolen liquiditeit van Rocketswap.

Binnen een dag steeg de prijs van LoveRCKT tot drie keer zijn waarde. Ondertussen is het weer ingestort. Het is niet bekend of de hackers de prijsstijging hebben kunnen verzilveren.

En RocketSwap? Zij proberen de schade te beperken. Op X schrijft het bedrijf: "Het RocketSwap-team verzamelt de adressen die aangevallen zijn. We zullen ook compensatieopties bespreken. We hopen dat dit hulpprogramma mensen wat verliezen zal besparen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven